7 Aralık 2013 Cumartesi

Bandurabiriz (domatesli lapa)



Malzemeler:
-2 su bardağı baldo pirinç
-3 orta boy domates
-6 diş sarımsak
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-5 su bardağı sıcak su
-1 yemek kaşığı salça
-Kuru nane,tuz

Yapılışı:
-Domatesleri yemeklik doğrayıp sarımsakları da sarımsak rendesinden geçirip tencereye alın.
-Üzerine sıvı yağ,sıcak suyunuzu ve salçanızı ekleyin.Kaynamasını bekleyin.
-Kaynadıktan sonra iyice yıkadığınız pirinçlerinizi ekleyin.
-Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin ama  ara sıra karıştırın ki dibi tutmasın.
-En son kuru nanesini ve bir tutam tuzunu da ekleyin.
Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: