Malzemeler:
-Yarım su bardağı arpa şehriye
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 su bardağı pirinç
-2,5 su bardak su
-Bir tavuk bulyon
-Tuz,karabiber
Yapılışı:
-Öncelikle pirincin üzerini biraz geçecek derecede sıcak su katıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp iyice pirinç süzgecinde yıkayın.
-Yağı ve şehriyeleri teflon tencerenize alın ve yüksek ateşte şehriyeleri kahverengi olana kadar kavurun.
-Pirinçleri ekleyip 2-3 kez tahta kaşıkla hafifçe karıştırıp sıcak suyunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
-Tavuk bulyonu elinizle ufalayıp rastgele yayın.
-Hafif tuz ekin (yarım çay kaşığı kafi)
-Kapağını kapatın ve ara sıra kaşığın sırtıyla bulyonları yayın eriyorlar hemen zaten.
-Suyunu çekince altını kapatın
-Pilavınızı yarım saat demledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder