Malzemeler:
Yarım Su Bardağı Süt (ılık)
Yarım Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Sıvı yağ
Yarım Paket Yaş Maya
1 Tane yumurta Akı
1 tatlı Kaşığı Şeker
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
3,5 Su Bardağı Un
Beyaz Peynir (içine)
Üzeri İçin;
1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu
YAPILIŞI:
İlk önce ılık sütü bi kaba koyun üzerine maya ve şekeri ekleyip kabarmasını bekleyin. Yoğuracağınız kaba unu eleyin elinizle ortasına havuz açın. Kabarmış olan mayayı unun ortasına dökün. Yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın poğaçanın üzerine sürmek için yumurtanın beyazını da hamurun içine katın. Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmiş olacaksınız. Hamurumuzu mayalanması için 20-25 dk bekletin. Mayalanmış hamuru küçük bezeler yapın ve elinizle yuvarlak açıp ortasına peynir koyup kapatın. Sade olanları da yuvarlak beze yapın üzerine avucunuzun ortasıyla bastırın. En son olarak yumurtasını sürün ve çörek otu dökün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yarım Su Bardağı Su
Yarım Su Bardağı Sıvı yağ
Yarım Paket Yaş Maya
1 Tane yumurta Akı
1 tatlı Kaşığı Şeker
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
3,5 Su Bardağı Un
Beyaz Peynir (içine)
Üzeri İçin;
1 Adet Yumurta Sarısı
Çörek Otu
YAPILIŞI:
İlk önce ılık sütü bi kaba koyun üzerine maya ve şekeri ekleyip kabarmasını bekleyin. Yoğuracağınız kaba unu eleyin elinizle ortasına havuz açın. Kabarmış olan mayayı unun ortasına dökün. Yumurtanın sarısını bir kaseye ayırın poğaçanın üzerine sürmek için yumurtanın beyazını da hamurun içine katın. Kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Yumuşak bir hamur elde etmiş olacaksınız. Hamurumuzu mayalanması için 20-25 dk bekletin. Mayalanmış hamuru küçük bezeler yapın ve elinizle yuvarlak açıp ortasına peynir koyup kapatın. Sade olanları da yuvarlak beze yapın üzerine avucunuzun ortasıyla bastırın. En son olarak yumurtasını sürün ve çörek otu dökün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tarif alıntıdır ve denedim gerçekten harika oldu tavsiye ederim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder