20 Ekim 2014 Pazartesi

İlikli Kuru Fasulye


Malzemeler:
Yarım kg ilik
Yarım kg dana kuşbaşı et
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 orta boy domates(rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş)
1 yemek kaşığı salça(tuzluysa tuz atmayın)
2 bardak kuru fasulye(geceden ıslatılıp,ertesi gün yarım saat haşlanmış,yıkanmış)
7 bardak sıcak su
süslemek için ;maydanoz,karabiber

Yapılışı:
Yağda yemeklik doğradığınız soğanı kavurun,etleri ilave edip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Üzerine salça ve domatesi ekleyip iyice karıştırın.
Kuru fasulyelerinizi de ilave edip 7 bardak suyu da koyup kısık ateşte pişirin.
Fasulyeler yumuşayınca karabiberinizi atıp ocağı söndürün.
Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz...

Afiyet Olsun:)


Hiç yorum yok: