Lezzetli bir et kavurması tarifi
Hanımlar hazır kurban bayramı gelmişken bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım ve sizinle güzel bir et kavurması tarifimi paylaşacağım.
Malzemeler:
Kuşbaşı yağlı et (dana ya da koyun)
Tuz
Karabiber
Kekik
Pulbiber
1 orta boy soğan
1 su bardağı ılık su
Yapılışı:- Öncelikle etimizi biraz yıkayalım.
- Tenceremize etimizin kendi yağı olursa daha lezzetli olacağından kendi yağında kavurmanızı öneririm eğer yağı yetersiz veya az ise 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Etimizi tencereye alalım.
- Orta boy soğanımızı kabuğundan ayırıp ikiye bölelim iki yarım haline gelmiş olacak onu da tenceremize ekleyelim.
- Etimizi yüksek ateşte 5 dakika kavuralım.
- 1 su bardağı ılık suyumuzu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar suyunu çekene kadar pişmesini bekleyelim.(cam kapak kullanırsanız etin suyunu çekip çekmediğini rahatlıkla görebilirsiniz)
- Etimiz suyunu çektikten sonra tuz karabiber kekik ve pul biber serpiştirip karıştırın.
Afiyet olsun :)
1 yorum:
canım benim yaptım tarifini çok güzel oldu eline sağlık. misafirlerimde beğendi. başka yemeklerini dört gözle bekliyorum :)
Yorum Gönder