15 Ekim 2013 Salı

Et Kavurması








Lezzetli bir et kavurması tarifi

 Hanımlar hazır kurban bayramı gelmişken bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım ve sizinle güzel bir et kavurması tarifimi paylaşacağım.

Malzemeler:
Kuşbaşı yağlı et (dana ya da koyun)
Tuz 
Karabiber
Kekik
Pulbiber
1 orta boy soğan
1 su bardağı ılık su
                                                                            Yapılışı:

  1. Öncelikle etimizi biraz yıkayalım.
  2. Tenceremize etimizin kendi yağı olursa daha lezzetli olacağından kendi yağında kavurmanızı öneririm eğer yağı yetersiz veya az ise 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  3. Etimizi tencereye alalım.
  4. Orta boy soğanımızı kabuğundan ayırıp ikiye bölelim iki yarım haline gelmiş olacak onu da tenceremize ekleyelim.
  5. Etimizi yüksek ateşte 5 dakika kavuralım.
  6. 1 su bardağı ılık suyumuzu ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar suyunu çekene kadar pişmesini bekleyelim.(cam kapak kullanırsanız etin suyunu çekip çekmediğini rahatlıkla görebilirsiniz)
  8. Etimiz suyunu çektikten sonra tuz karabiber kekik ve pul biber serpiştirip karıştırın.


Afiyet olsun :)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım benim yaptım tarifini çok güzel oldu eline sağlık. misafirlerimde beğendi. başka yemeklerini dört gözle bekliyorum :)