29 Kasım 2013 Cuma

Etli Yaprak Sarması



Malzemeler:
  • 250 gr salamura veya taze asma yaprağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
Yapılışı:
  1. Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.
  2. Soğanı yemeklikten ince doğrayınız.
    Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.
  3. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları dikey olarak yerleştiriniz.
  4. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için dikey dizdiğiniz sarmaların ortasına yuvarlak kase koyun yapraklarınızın sıkıştığına emin olun.(daha iyi pişmesi için benim tercihim,dilerseniz yatay dizip üstüne geniş tabak kapatabilirsiniz.)
  5. Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  6. Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
  7. Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: