Malzemeler:
- 250 gr salamura veya taze asma yaprağı
- 1 büyük boy kuru soğan
- 250 gr dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 - 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.
- Soğanı yemeklikten ince doğrayınız.
Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız. - Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları dikey olarak yerleştiriniz.
- Pişme esnasında yaprakların açılmaması için dikey dizdiğiniz sarmaların ortasına yuvarlak kase koyun yapraklarınızın sıkıştığına emin olun.(daha iyi pişmesi için benim tercihim,dilerseniz yatay dizip üstüne geniş tabak kapatabilirsiniz.)
- Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder