29 Ekim 2014 Çarşamba

Krofne (Balkan Lokması)


Tarifi bir süre önce bir blogta görüp not defterime eklemiştim yapmak bugune nasipmiş!
Değişiklik olsun diye balkan tatlısı yapayım dedim ve harika oldu çok beğendim.
Tadı kahvaltılarda pişi yaparız ya onu andırıyor ama daha çok amerikan donutlarına benzettim.
İsterseniz üzerine nutella gibi çikolata kremlerinden sürüpte deneyebilirsiniz.
Buyrun Tarifimiz :)


Malzemeler:


2 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta (mikserle çırpılmış)

Yarım çay bardağı sıvı yağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Alabildiğince un

Kızartmak İçin:

sıvı yağ

Üzeri İçin:
Pudra Şekeri
 1 su bardağı ılık sütü, toz şekeri ve mayayı bir kaba alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
Üzerine kalan ılık sütü ekleyin sonra üzerini kapatıp 15 dakka bekleyin.
Başka bir kaba yumurtaları, sıvı yağı, tuzu koyalım ve mikserle köpük  olana kadar çırpalım.
Mayalı karışımı da ekleyip, yavaş yavaş un katarak ele çok hafif yapışan hamur elde edin.
Hamuru bir poşetin içine koyup üzerini kapatın ve 45-50 dakika mayalandırın.
Hamuru açıp açıp su bardağıyla daireler elde edin.
Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.Üzerlerine pudra şekeri dökün.

         
                                     

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: