20 Ekim 2014 Pazartesi

Tarsus'un Kokulu simidi( işmum-şumum çöreği)


Malzemeler:

Maya için;
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya

Diğer malzemeler:
1 yemek kaşığı işmum(şimum)
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
Alabildiğince un

Üzeri için;
1 bardak sıvı yağ
1 yemek kaşığı işmum
1 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı:
Öncelikle mayası için olan malzemeyi iyice eritip 15 dk bekleyin.
Daha sonra diğer tüm  malzemeyi(un hariç) yoğurma kabına alıp  mayalı karışımı da ekleyin.Karıştırın.Azar azar unu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edip 1,5/2 saat üzerini örtüp bekletin.
Beklettikten sonra hamuru bezelere ayırıp,üzeri için ayırdığınız yağlı karışıma batırıp rulo şekli yaparak gül elde edin.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet Olsun :)






Hiç yorum yok: