10 Şubat 2014 Pazartesi

Antakya(Hatay) Usulü Tepsi Kebabı


Malzemeler:
Yarım kg az yağlı dana kıyma
Çeyrek demet maydanoz
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kırmızı biber
Pul biber
Kara biber
Kimyon
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Yapılışı:
Derin birkaba kıymayı alın.
Rondodan geçirilmiş soğan,maydanoz ve biberi ekleyin.
Baharatları ve salçayı da ilave ettikten sonra en son sıvı yağ ve 1 çay bardağı suyu ekleyip iyice yoğurun.
Yağlı kağıt serili tepsiye yayıp 180 derecelik fırında kıyma pişene kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)




Hiç yorum yok: