21 Şubat 2014 Cuma

Karnıyarık :)


Malzemeler:
6 adet patlıcan
1 orta boy soğan
250 gram kıyma
Yarım demet maydanoz
1 ortaboy domates
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber,tuz

Yapılışı:
Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavuruyoruz.Kıymayı ilave edip kıymanın renk değiştirmesini bekliyoruz salça ve baharatları ilave edip ocağı kapatıyoruz.
Öte yandan alacalı bir şekilde kabuğunu soyduğumuz patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz.
Patlıcanları bir tepsiye alıp yemek kaşığı yardımıyla yarıp kıymalı harcımızı ekliyoruz.Domatesimizi halka halka doğrayıp karnıyarığımızın üzerine ekliyoruz. 
                    170 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.Ben artan kıymadan bir de makarna yaptım buradan tarife ulaşabilirsiniz...


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: