14 Şubat 2014 Cuma

Şekerpare :)



Malzemeler:
1 adet oda sıcaklığında margarin
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
2 yumurta(bir tanesinin sarısı üstüne sürülecek)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
Öncelikle su ve şekeri ocağa alıp kaynatalım kaynayınca kısık ateşe getirip limon sıkalım.Kısık ateşte 10 dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.
Şerbetimiz ılırken derin bir yoğurma kabına tüm malzemeleri alıp yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ortalarına fındık koyalım.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde,önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika pişirelim.Piştikten sonra yuvarlak bir tepsiye şekerparelerimizi alalım.
 3 dakika sonra ılımış olan şerbeti sıcak şekerparelerimize kepçe yardımıyla önce teker teker dökelim sonra geri kalan şerbeti komple  dökelim. ( bu önemli bir püf noktasıdır şerbet ılımış şeker pare sıcak olunca şerbeti daha iyi emiyor)
Şerbeti iyice emip tatlımız soğuyunca yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok: