Malzemeler:
Dış hamuru için;
2 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
İç harcı için;
125 gram margarin
250 gram dana kıyma
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz,Karabiber
Yapılışı:
İç harcın hazırlanması:
Öncelikle margarin ve soğanı tavaya alıp soğanı yumuşatın,sonra kıymayı da ekleyip kıyma rengini değiştirince baharat ve salçasını ekleyip karıştırıp kapatın.Bir kaba alın soğuması için buzdolabına kaldırın.
Hamurun hazırlanması;
Öncelikle irmiği soğuk suyla ıslatıp bekletin.
Yoğurma kabına bulguru ve 1 bardak suyu koyup karıştırın. 15 dakika sonra irmiği de suyunu döküp bulgura ekleyin karıştırın.Sonra geri kalan malzemeleri de ekleyip yaklaşık 45 dakika yoğurun azar azar soğuk su ekleyerek vıcık vıcık olacak bir hamur elde edin ve kıvamını elinize ceviz büyüklüğünde bir parça alarak parmağınızla oyun dağılmıyorsa olmuştur iç harcınızı ekleyip kapatabilirsiniz.
Kaynar suda haşlayıp tercihe göre sarımsaklı pulbiberli sıvı yağda harmanladığınız sosunuzu gezdirebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder