Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı aılık su.
1 tatlı kaşığı tuz.
2 yemek kaşığı şeker.
1 instant maya.
Aldığı kadar un.
Üzeri için yumurta sarısı.
Yarım paket margarin.
Yapılışı:
Bütün sıvı malzemeyi karıştırın içine şeker tuz un ve mayayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp bezeler yapın.
Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın, margarini de 6 eşit parçaya bölün ve açtığınız Her hamuru bir parça margarinle yağlayın.
Yağlanan hamurları katlayıp beze gibi toplayın ve beklemeye alın.
Bütün hamurları aynı işlemi uyguladıktan sonra her bezeyi tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın ve dörde bölün.
Böldüğünüz hamurları ayçöreği yapar gibi rulo yapın.
Yuvarlayın ve uçlarını düğüm yapar gibi birbirin içinden geçirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Ilık bir ortamda mayalanması için yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.. Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
Pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder