Malzemeler
1 kg kabak
250 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 adet soğan
2 adet domates
2 su bardağı pirinç
Tuz,karabiber
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı katı yağ
Tarif
1. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine nohut, soğan,pirinç,maydanoz,tuz,biberi katıp iyice karıştırın.Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
2. Kabakları yıkayıp,sap kısmının yarım cm. aşağısında kesip,içini temizleyip,yıkayın.
3. Kabakların içini sıkıştırmadan doldurun.
4. Ağızlarına domates koyup,bir tencereyekabakları yatık şekilde yerleştirin.
5.Kabakların üzerini örtecek kadar su,katı yağ, salça veya 1 adet domates suyu koyup pişirin.Suyu azalırsa,ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder