Malzemeler:
4 adet elma – 500 gr
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 diş karanfil
1 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
1- Şeker ve suyu tencereye alarak şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın.
2- Şeker eriyince kısık ateşte kaynamaya bırakın ve elmaların kabuklarını soyarak dilimleyin.
3- Şerbet kıvamı koyulaşınca karanfil, tarçın ve elmaları ekleyin.
4- 1-2 kez karıştırıp kısık ateşte elmalar şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
5- Elmaların renkleri değişip şerbet koyulaşınca limon suyunu ekleyerek karıştırın ve 1 dakika daha kaynatın.
6- Hazırladığınız reçeli kavanoza alın ve ağzını sıkıca kapatın. Kahvaltıda ve tatlılarla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder