24 Haziran 2014 Salı

Susamlı Poğaça




Malzemeler:
125 gr. yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya(yaş mayada olur)
1 su bardağı şekerli ılık su
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt kaymağı
yeterince un
üzeri için:
susam
su, pekmez

Yapılışı:


Kuru mayayı şekerli ılık suda eritip bütün malzemeyi güzelce yoğurup hamuru mayalanması için sıcak bir ortamda 1 saat kadar bekletin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval şeklinde yuvarlayın. Tepsiye dizmeden önce suyla inceltilmiş pekmeze batırıp,susamlayıp tepsiye dizin.  180 derecede pişirin. 

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok: