Malzemeler:
2 yumurta
1 paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
1,5 su bardağı irmik
Şerbeti:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu da dökerek bir şerbet yapıyor ve bunu soğumaya bırakıyoruz.
Diğer tüm malzemelerle ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Parmak kalınlığında uzun şeritler yapıp tepsiye aralıksız diziyoruz.
Üzerlerini hafifçe bastırıp irmik serpiyoruz.İrmiğe de hafifçe bastırıp hamura yapışmasını sağlıyoruz.Baklava şeklinde kesip fırında pişiriyoruz.Fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra soğuk şerbetini döküyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder