Malzemeler:
1 kg yufka
4 demet ıspanak
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Sıvı yağ
Susam
Yapılışı:
Ispanağı haşlayıp,Soğuk suda soğutup elinizle iyice sıkın.
Ispanakları doğrayın.
Sıvı yağda soğanı kavurun.
Salçayı ilave edin.
Daha sonra ıspanağı ekleyip harmanlayın.
Yufkalarınızı masaya komple kaplayın.
1 yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın.
Beyazını süte ekleyin sarısını üzerine sürmek için bir tabakta kenarda bekletin.
Yufkayı sütle fırça yardımıyla ıslatıp iç harcı uzun ince bir şekilde yayın.
Rulo şeklinde sarıp uç kısma gelince sütle yapıştırın.
Yağlı kağıt serili tepside resimdeki gibi diğer yufkaları da alıp döndürün.
Üzerine yumurta sarısı ekleyip,susam katın.
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder