13 Ocak 2014 Pazartesi

Tarsusa Özgü Tavada Fındık Lahmacun Tarifi


Malzemeler:
Yarım paket yaş maya
1 kg un(8 bardak)
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince su
Üzeri için;
400 gram kıyma
 150 gram kuyruk yağı
12 dal maydanoz
1 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 orta boy soğan
Yapılışı:
Öncelikle tüm harç malzemesini doğrayıcıdan geçirip macun kıvamına getirin.
Harç beklerken yoğurma kabına hamurun malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak merdane yardımıyla açın.

Tavayı ocakta ısıtıp,hamuru koyup harcı yayın.Kısık ateşte tavanın üstü kapalı bir şekilde ara sıra kontrol ederek pişirin.

Bir tava üç tane alıyor.
Yaklaşık 40 tane lahmacun çıkıyor kendinize göre ölçüleri hesaplayıp yapabilirsiniz.Gerçekten çok lezzetli oluyor.Hem de oldukça pratik.

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok: