Bugün de önce yoğurtlu mantı yapacaktım son anda fikrim değiştiği için yüzük çorbası yapmaya karar verdim.Kimi yörelerde de yüksük çorbası da deniyor. Benim ölçülerim 4 kişiye münhasır bir tarif.
Malzemeler:
Hamuru için;
3 su bardağı un
2 yumurta
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
100 gram yağlı dana kıyma
1 küçük soğan
Tuz,Karabiber,toz biber
Suyu için;
2 litre su(8 bardak)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı haşlanmış nohut
Kuru nane
Limon suyu(tercihe bağlı)
Yapılışı;
Unu derin bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açıp yumurta,su ve tuzu ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.İki bezeye bölün.
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın,soğanı çok küçük doğrayın (rondodan geçirebilirsiniz).Kıyma ve baharatları da ekleyerek iyice harmanlayın.
Un serpilmiş bir masaya veya tezgaha hamuru alın.Oklava yardımıyla ince bir şekilde açıp,Uzunca şeritler haline getirin.Sonra kare şeklinde kesip,harçtan azar azar ekleyip iki ucundan tutup birleştirin.
Yaptığınız mantıları devamlı unlayın (unlamak hem yapışmaması için hem de çorbaya güzel bir kıvam vermesi için önemli)
Bir tencereye 2 litre su ekleyin.Kaynadıktan sonra salçayı ekleyip karıştırın iyice erisin.Mantılarınızı da suya ekleyin karıştırın.Son olarak nohutu ve kuru naneyi ilave edip mantılar yukarı çıkana kadar ara sıra karıştırarak kaynatın.
Dilerseniz limon suyunu tencereye ekleyebilirsiniz.Ben tercihen limonu çorbanın yanında servis ediyorum..
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder